Ο σκύλος του βρήκε θησαυρό: Πήγε την 1η του βόλτα, έσκαψε το χώμα και βρήκε 6.000 χρυσές λίρες

Κουτάβι έσκαψε και ανακάλυψε θησαυρό 6.000 λιρώνΟ σκύλος είναι ο καλύτερος και πιο πιστός φίλος του ανθρώπου. Όπου κι αν πάει ο ιδιοκτήτης,

o skylos toy vrike thisayro pige tin 1i toy volta eskapse to choma kai vrike 6 000 chryses lires ΘΗΣΑΥΡΟΣ, ΣΚΥΛΟΣ

Κουτάβι έσκαψε και ανακάλυψε θησαυρό 6.000 λιρών

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος και ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου. Όπου κι αν πάει ο ιδιοκτήτης, ο τετράποδος φίλος του είναι πάντα έτοιμος να τον συνοδεύσει και να μείνει κοντά του. Για το λόγο αυτό, μια από τις καλύτερες ιδιότητες των σκύλων είναι σίγουρα η πιστότητα, αλλά ορισμένες ράτσες έχουν επίσης εξαιρετική μύτη και, χάρη σε αυτό, επιλέγονται για να εκπληρώσουν πολύ σημαντικές εργασίες.

Παρακάτω θα διαβάσετε μία απίστευτη ιστορία, όπου ένας μικρός σκύλος, στην πρώτη του βόλτα, έσκαψε το χώμα και ανακάλυψε έναν θησαυρό 6.000 λιρών!

Η απίστευτη ιστορία με τον σκύλο που βρήκε θησαυρό

244 ΘΗΣΑΥΡΟΣ, ΣΚΥΛΟΣ

Ο 51χρονος Άνταμ Κλαρκ περπατούσε με την οικογένειά του και το πρόσφατα υιοθετημένο κουτάβι του, στο Μπλάκπουλ του Λανκασάιρ όταν συνέβη ένα απίστευτο πράγμα.

Ο Ollie, το όνομα του σκύλου, ήταν μια έκπληξη για την 9χρονη κόρη Alicia. Όταν η οικογένεια αποφάσισε να πάρει το σκυλάκι μαζί της, ήταν απλώς ένα κουτάβι και χρειαζόταν πολλή προσοχή στις πρώτες στιγμές ανάπτυξης.

«Όταν πήραμε τον Όλι, η κόρη μου η Αλίσια ήταν στον έβδομο ουρανό. – είπε ο Άνταμ – Πάντα ήθελε ένα σκυλί, αλλά είμαι αλλεργικός στο τρίχωμα τους και το είχαμε αποφύγει για αυτόν τον λόγο. Έτσι ανακάλυψε ότι το τρίχωμα της ράτσας Ollie είναι υποαλλεργικό και δεν θα με ενοχλούσε».

Μόνο λίγο αργότερα, η οικογένεια αποφάσισε να υιοθετήσει ένα και το πήρε από έναν εκτροφέα του Μάντσεστερ για το ποσό των 2.000 λιρών. Μια επένδυση που επέστρεψε στην πρώτη βόλτα του κουταβιού.

245 ΘΗΣΑΥΡΟΣ, ΣΚΥΛΟΣ

Περίπου ένα μήνα μετά την υιοθέτηση του Ollie, όλη η οικογένεια είχε βγει βόλτα. Ήταν η πρώτη φορά για το κουτάβι lagotto και όλοι ήταν πολύ ενθουσιασμένοι. Μόλις 10 λεπτά μετά την έξοδο από το σπίτι, ο Ollie άρχισε μανιωδώς να σκάβει μια τρύπα στο έδαφος. Στην αρχή η μικρή οικογένεια δεν κατάλαβε τους λόγους αυτής της χειρονομίας, αλλά μόλις τελείωσε το σκάψιμο, όλα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα.

«Αισθανθήκαμε αμέσως ότι ο Ollie ήταν ξεχωριστός, αλλά ποτέ δεν θα το φανταζόμασταν μέχρι αυτό το σημείο. – είπε ο Άνταμ – Όταν σταμάτησε, μείναμε όλοι άφωνοι μπροστά στον θησαυρό που μόλις είχε βρει . Είχε μυρίσει και είχε ξεθάψει μια χούφτα χρυσά νομίσματα».

246 ΘΗΣΑΥΡΟΣ, ΣΚΥΛΟΣ

Κανένα χρυσό νόμισμα δεν θα έχει ποτέ την αξία του μικρού σκύλου

Αποτελούνταν από 15 χρυσά νομίσματα , πιθανότατα του 19ου αιώνα , τα οποία ο Αδάμ συνέλεξε αμέσως και έπρεπε να αξιολογήσει. Ο υπεύθυνος έμπορος χρυσού εξέτασε τη φωλιά που μόλις βρέθηκε και πήρε τα νομίσματα αξίας περίπου 6.000 λιρών. Προφανώς το κουτάβι θέλησε άθελά του να ευχαριστήσει τους νέους ιδιοκτήτες που το πήραν μαζί τους, κάνοντας το να ανακτήσει τα χρήματα που βρέθηκαν σε αφθονία.

Η οικογένεια Κλαρκ ήταν σίγουρα ενθουσιασμένη με την ανακάλυψη και το κέρδος, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα για αυτούς και ο μεγαλύτερος θησαυρός εξακολουθεί να είναι ο Όλι. Κανένα χρυσό νόμισμα δεν θα έχει ποτέ την αξία του μικρού σκύλου.

 

via: Enimerotiko