Αντιδράσεις Οικολόγων για λατομείο Ξυλοφάγου

imagew 9 Κίνημα Οικολόγων, Ξυλοφάγου, Περιβάλλον

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης επισκέφθηκε μαζί με μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος την περιοχή του Λατομείου Ξυλοφάγου.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης εξέφρασε την ανησυχία για το μέγεθος των επεκτάσεων του λατομείου σε βάρος της δασικής γης που το περιβάλλει. «Έχω διαπιστώσει πως η γύρω από το λατομείο κυριαρχεί η ενδημική μεσογειακή βλάστηση από αόρατους και μικρά πεύκη, θάμνους και το ξενικό είδος της ακακίας.

Εντός του λατομείου το οποίο έχει επεκταθεί δραματικά δεν υπάρχει βέβαια παρά νεκρή φύση. Η κατάσταση είναι καθολική και έχει γίνει πολύ λίγη αναδάσωση», είπε ο κ. Περδίκης.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει όντως ανησυχία γιατί κυκλοφορούν πληροφορίες για περεταίρω επέκταση του λατομείου προς δυτικά και βόρεια. Γεγονός που θα προκαλέσει άμεσα προβλήματα, ζημιών στο περιβάλλον. Το λατομείο θα είναι πλέον εμφανές απο τον αυτοκινητόδρομο Ριζοελιάς – Αγ. Νάπας και απο την τουριστική περιοχή.

Ανησυχία έχουν και οι αγρότες της περιοχής που ταλαιπωρούνται από τη σκόνη, τον θόρυβο και τη συχνή διέλευση φορτηγών. Καλούμε την αρμόδια αρχή να δώσει εξηγήσεις γι’ αυτή την μεγάλη καταστροφή.