Ολοκληρώθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών

Και επίσημα Υπουργός Μεταφορών ο Γιάννης Καρούσος

56dd1e1dc4741409bc199b0a84b32d26 Γιάννης Καρούσος, Υπουργικό Συμβούλιο

Σε εξέλιξη είναι στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης των Υπουργών που αναλαμβάνουν νέα καθήκοντα ή μετακινούνται στο κυβερνητικό σχήμα, μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης την Κυριακή.

Ο νέος Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο νέος Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου και ο νέος Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος έδωσαν ενώπιον του Προέδρου Αναστασιάδη τη νενομισμένη διαβεβαίωση, στην παρουσία των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, κρατικών αξιωματούχων και μελών των οικογενειών τους.

Παρέλαβαν επίσης τον διορισμό τους ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπο Κυριάκος Κούσιος και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας.

Οι Υπουργοί έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο αρκετή ώρα πριν από την τελετή διαβεβαίωσης, συνοδευόμενοι από συγγενείς και φίλους.

Πρόκειται για την πρώτη αλλαγή στο Υπουργικό Συμβούλιο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων των Υπουργών της Κυβέρνησης Αναστασιάδη την 1η Μαρτίου 2018.

Θα ακολουθήσει στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον απερχόμενο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμο στον νέο Εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο ενώ αμέσως μετά η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιό της στον Παναγιώτη Σεντώνα.

Πηγή: SigmaLive