Σε Αγία Νάπα και Σωτήρα επεκτείνεται η Tsokkos Hotels (πίνακας)

TSGH01 PoolArea Tsokkos Hotels, Νέα Αμμοχώστου, Ξενοδοχεία, Ξενοδοχείο

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων θα πραγματοποιήσει στις 24 Σεπτεμβρίου του 2018 η Tsokkos Hotels για εξέταση και έγκριση ψηφισμάτων που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση ανέγερσης της νέας ξενοδοχειακής μονάδας, “Chrysomare Hotel”, καθώς και την αξιοποίηση γης στην Αγία Νάπα που ανήκει στη θυγατρική εταιρεία του ομίλου Tsokkos, Rock Amour Estate Company Ltd.

Το ΔΣ της Tsokkos εξέτασε την αγορά γης, η οποία βρίσκεται ή/και γειτνιάζει σε περιοχή στην οποία η εταιρεία ήδη κατέχει άλλα ακίνητα ή/και ξενοδοχειακές μονάδες και προσφέρεται για ανάπτυξη και εκμετάλλευση.

Σε σχετική ανακοίνωση στο ΧΑΚ σημειώνεται ότι η αγορά της γης προτείνεται να υλοποιηθεί μέσω της αγοράς από τη θυγατρική Vikarta Ltd των μετοχών των εταιρειών M.C. (Greece Accomodation Direct) και Anastasia Tsokkou Estates, που κατέχουν τα διάφορα τεμάχια, κύριος μέτοχος των οποίων είναι η Αναστασία Τσόκκου.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι η προτεινόμενη αγορά εμπίπτει εντός των νομοθετικών διατάξεων του ΧΑΚ σε σχέση με συναλλαγές της εταιρείας με συνδεδεμένα πρόσωπα ή/και όργανα της διοίκησής της δεδομένου ότι η Αναστασία Τσόκκου κατέχει το αξίωμα διευθύνοντα συμβούλου, γραμματέα και κύριου μετόχου της εταιρείας.

Το συνολικό τίμημα της προτεινόμενης αγοράς ανέρχεται στα €33,5 εκατ.

Τονίζεται ακόμα ότι με στόχο την υλοποίηση των εν λόγω πλάνων της Tsokkos προωθήθηκαν διαπραγματεύσεις για αναθεώρηση των υφιστάμενων πιστωτικών διευκολύνσεων της εταιρείας και των θυγατρικών της με την Τράπεζα Κύπρου, ούτως ώστε να αυξηθούν ή/και να παραχωρηθούν επιπρόσθετες πιστωτικές διευκολύνσεις.

Νέο δάνειο €58 εκατ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία και οι εξαρτημένες της διατηρούν πιστωτικές διευκολύνσεις ύψους €178,285,500 δυνάμει συμφωνίας, η οποία συνήφθη περά τα τέλη του 2015 με την Τράπεζα Κύπρου, προνοώντας τη χρηματοδότηση και αποπληρωμή διαφόρων δανείων και παρατραβηγμάτων της εταιρείας και των εξαρτημένων εταιρειών της με ετήσιες δόσεις, καθώς επίσης και την παραχώρηση κοινών εξασφαλίσεων, όπως υποθήκες, εταιρικές εγγυήσεις, προσωπικές εγγυήσεις και ενεχυρίαση μετοχών.

Με βάση την αναθεωρημένη συμφωνία διευκολύνσεων που έχει διαμορφωθεί μεταξύ της εταιρείας και της Τράπεζας, η νέα χρηματοδότηση αφορά ποσό €24,5 εκατ. για ανέγερση της ξενοδοχειακής μονάδας Chrysomare και ποσό €33,5 εκατ. για την προτεινόμενη αγορά των τεμαχίων γης.

Τα προτεινόμενα τεμάχια γης

Ο κατάλογος των τεμαχίων γης που βρίσκονται σε περιοχή, στην οποία η εταιρεία κατέχει άλλα ακίνητα και ξενοδοχεία, περιλαμβάνει, συνολικά επτά τεμάχια συνολικής έκτασης 82,914 δεκαρίων, εκ των οποίων 61,351 βρίσκονται στον Δήμο Αγίας Νάπας και 21,563 στον Δήμο Σωτήρας. Tsokkos Hotels, Νέα Αμμοχώστου, Ξενοδοχεία, Ξενοδοχείο

Πηγή: InBusiness