ΕΒΕΑ: «Δεν θα επιτρέψουμε την διαγραφή και αναπλήρωση της Αμμοχώστου από κανένα»

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 01 08T132215.267 1 ΕΒΕΑ, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων, είτε με την αδύναμη εθνική και εξωτερική πολιτική τους, είτε με την ανικανότητα τους, θυσίασαν την κατεχόμενη Αμμόχωστο και όλη την κατεχόμενη Κύπρο, υποστηρίζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ).

Σε γραπτή ανακοίνωση του το ΕΒΕΑ αναφέρει ότι «με λύπη και με αισθήματα πικρίας και αγανάκτησης, παρακολουθούμε τα τελευταία 24ωρα τις ζυμώσεις και μεθοδεύσεις, που γίνονται για το θέμα της αναδιοργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου».

Προστίθεται ότι «παρ’ολες τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας, που αφορούν τόσο την οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο όλων των Δήμων και Κοινοτήτων της περιοχής, δεν φαίνεται να λαμβάνεται καθόλου υπόψη η ανησυχία για παραγκωνισμό και απαξίωση του κατεχόμενου Δήμου της Μητρόπολης ολόκληρης της επαρχίας – κατεχόμενης και μη», ανησυχία που εκφράστηκε πρόσφατα και επίσημα από τον Δήμο Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το εθνικό θέμα που προκύπτει και πάλι, αυτή τη φορά από την αναδιοργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι απόρροια της πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων, οι οποίες είτε με την αδύναμη εθνική και εξωτερική πολιτική τους, είτε με την ανικανότητα τους, θυσίασαν την κατεχόμενη Αμμόχωστο και όλη την κατεχόμενη Κύπρο».

Το ΕΒΕΑ εκφράζει την εντύπωση πως «κάποιοι έχουν ξεγράψει για τα καλά την κατεχόμενη Αμμόχωστο και την υπόλοιπη κατεχόμενη γη μας. Μετά το πικ νικ και την 3η εισβολή στην Αμμόχωστο από τη Τουρκία, σε συνάρτηση με όσα γίνονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα επέλθει σύντομα και το τελειωτικό κτύπημα της διαγραφής της Αμμοχώστου. Δεν ανεχόμαστε πλέον κανένα εμπαιγμό αλλά και οποιεσδήποτε δικαιολογίες που θα ικανοποιούν τα συμφέροντα μερικών στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, υποβαθμίζοντας και αγνοώντας όλους τους υπόλοιπους».

Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε την διαγραφή και αναπλήρωση της Αμμοχώστου από κανένα και δεν θέλουμε άλλες χαμένες πατρίδες ούτε ευχολόγια».

Αυτούσια η ανακοίνωση του Εμπορικύ και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ)
Μετά λύπης αλλά και με αισθήματα πικρίας και αγανάκτησης, παρακολουθούμε τα τελευταία 24ωρα τις ζυμώσεις και μεθοδεύσεις που γίνονται για το θέμα της αναδιοργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.
Παρόλες τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας, που αφορούν τόσο την οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο όλων των Δήμων και Κοινοτήτων της περιοχής (έχουμε κατ’ επανάληψη καταθέσει επίσημα την άποψη/πρόταση μας), δεν φαίνεται να λαμβάνεται καθόλου υπόψη η ανησυχία μας για παραγκωνισμό και απαξίωση του κατεχόμενου Δήμου της Μητρόπολης ολόκληρης της επαρχίας (κατεχόμενης και μη). Ανησυχία η οποία εκφράστηκε με επίσημη ανακοίνωση και από τον Δήμο Αμμοχώστου προ ολίγων ημερών.
Το Εθνικό θέμα που προκύπτει και πάλι, αυτή τη φορά από την αναδιοργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι απόρροια της πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων οι οποίες είτε με την αδύναμη εθνική και εξωτερική πολιτική τους, είτε με την ανικανότητα τους, θυσίασαν την κατεχόμενη Πόλη μας και όλη την κατεχόμενη Κύπρο. Έχουμε την εντύπωση ότι κάποιοι έχουν ξεγράψει για τα καλά την κατεχόμενη Αμμόχωστο και την υπόλοιπη κατεχόμενη γη μας. Μετά το πίκνικ και την 3η εισβολή στην Αμμόχωστο από τη Τουρκία σε συνάρτηση με τα πιο πάνω περί τοπικής αυτοδιοίκησης θα επέλθει σύντομα και το τελειωτικό κτύπημα της διαγραφής της Αμμοχώστου.
Δεν ανεχόμαστε πλέον κανένα εμπαιγμό αλλά και οποιεσδήποτε δικαιολογίες που θα ικανοποιούν τα συμφέροντα μερικών στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, υποβαθμίζοντας και αγνοώντας όλους τους υπόλοιπους. 
• Δεν θα επιτρέψουμε την διαγραφή και αναπλήρωση της Αμμοχώστου από κανένα.
• Δεν θέλουμε άλλες χαμένες πατρίδες ούτε ευχολόγια! 
Εμπορικό & Βιομηχανικό
Επιμελητήριο Αμμοχώστου 
          22/01/21