Έκτακτη σύσκεψη – Αυτή θα είναι η απόφαση για τα μέτρα (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Πρόωρο κλείσιμο σχολείων και αλλαγή στο νυχτερινό κέρφιου εξετάζουν οι αρμόδιοι

152 0.cache 846x3000 analog medium 658401 509148 1532020

Απόφαση για παράταση των μέτρων για 2 βδομάδες, και ετοιμότητα για αύξηση κλινών στα νοσοκομεία αποφασίστηκε στην έκτατη σύσκεψη στο προεδρικό, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο αρχισυντάκτης ειδήσεων, Χριστόφορος Χριστοφή, οι αρμόδιοι εξετάζουν μάλιστα αυστηριοποίηση των μέτρων, αν η κατάσταση δεν διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο και συγκεκριμένα:

  • Παράτηση των υφιστάμενων μέτρων για άλλες δυο βδομάδες
  • Πρόωρο κλείσιμο σχολείων
  • Αλλαγή στο ωράριο του νυχτερινού κέρφιου

Είχε προηγηθεί και έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό μετά και την χθεσινή αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη ο Κυριάκος Κούσιος ανέφερε ότι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, «δυστυχώς, δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω χαλαρώσεις το επόμενο διάστημα, όπως ήταν η πρόθεση της Κυβέρνησης, μέχρις ότου έχουμε τα αναμενόμενα οφέλη από το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα».

Καλούμε όλους να συνεργαστούν σε αυτή την κοινή μας προσπάθεια, επιλέγοντας να εμβολιαστούν, τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα και τα μέτρα ατομικής υγιεινής, ανέφερε ο κ. Κούσιος, σημειώνοντας πως μόνο έτσι θα βγούμε το συντομότερο δυνατόν από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.

«Η πανδημία μάς επηρεάζει όλους. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε», κατέληξε ο Εκπρόσωπος.