“Πέραν από το μαρτύριο της πανδημίας, υπάρχει το μαρτύριο της οικονομίας” (ΒΙΝΤΕΟ)

O Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης τόνισε ότι αν οι χώροι εστίασης τελικά παραμείνουν κλειστοί, θα πρέπει το κράτος να συνεχίσει την στήριξή τους.

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 03 12T091041.007 ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ, χώροι εστίασης

Εν αναμονή των σημερινών ανακοινώσεων για τις ενδεχόμενες αποκλιμακώσεις των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού διαφαίνεται ότι δεν υπάρχει ακόμη φως στην άκρη του τούνελ για την κυπριακή οικονομία.

Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης τόνισε ότι πέραν από το μαρτύριο της πανδημίας υπάρχει και το μαρτύριο της οικονομίας.

Ο κ. Αγκαστινιώτης τόνισε ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά αβέβαια και ανησυχούν όλους. Σημείωσε ότι “μετά την ευρεία σύσκεψη, το ΚΕΒΕ κατέθεσε ένα λεπτομερές μνημόνιο για το πώς θα μπορούσε να ξεκινήσει η οικονομία».

Συγκεκριμένα, ο κ. Αγκαστινιώτης ανέφερε πως αρχικά ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος.

«Μπορούμε να φέρουμε εμβόλια από χώρες πέραν των χωρών της ΕΕ, κάτι που έκαναν άλλες χώρες και βγήκαν μπροστά», εξήγησε.

«Κατά δεύτερον, είπαμε ότι  είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ξεκινήσαμε παροχή ρευστότητας των επιχειρήσεων και είμαστε η τελευταία που δεν έχουμε καταφέρει με κρατικές εγγυήσεις να δώσουμε ρευστότητα στις επιχειρήσεις μας.

Επίσης, τονίστηκε από τον κ. Αγκαστινιώτη ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας πρέπει να γίνει πιο φιλικό προς τους ντόπιους αλλά και τους ξένους επιχειρηματίες και πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται».

Τέλος, εν αναμονή των ενδεχόμενων αποκλιμακώσεων των μέτρων, ο κ. Αγκαστινιώτης είπε πως εάν αποφασιστεί να μην ανοίξουν την Τρίτη επιχειρήσεις, όπως οι χώροι εστίασης, θα  πρέπει η Κυβέρνηση να δώσει επιπλέον χορηγίες στους επιχειρηματίες.

Πηγή: Economy Today