Θέματα για τουρισμό, πολιτισμό και επενδύσεις συζήτησαν Δήμαρχος Λάρνακας και Πρέσβης Ιρλανδίας

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τους τομείς του πολιτισμού, τουρισμού και επενδύσεων αλλά και συνεργασία μεταξύ της Λάρνακας και της Πρεσβείας.

imagew 5 2 Λάρνακα

Θέματα που αφορούν τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις επενδύσεις συζήτησαν σήμερα ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και ο Πρέσβης της Ιρλανδίας στην Κύπρο Κόνορ Λονγκ.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «ο Πρέσβης δώρισε στον Δήμαρχο δύο εκδόσεις στα ελληνικά του Ιρλανδού συγγραφέα  Τζέημς Τζόυς, αφού χτες 2 Φεβρουαρίου, συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από  την έκδοση του βιβλίου «Οδυσσέας», ενός από τα αριστουργήματα της κλασσικής λογοτεχνίας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης «διάφορα θέματα που αφορούν τους τομείς του πολιτισμού, τουρισμού και επενδύσεων αλλά και πιθανών συνεργασιών μεταξύ της Λάρνακας και της Πρεσβείας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο CMMI και σε θέματα θαλάσσιας έρευνας αφού δύο Ερευνητικά Ιδρύματα, το Irish Marine Institute και το Bluewise Marine, που έχουν σημαντική εξειδίκευση και τεχνογνωσία σε θέματα Γαλάζιας Ανάπτυξης, συνεργάζονται με το CMMI».

Βύρας και Λονγκ συμφώνησαν «όπως ενισχυθούν οι ήδη καλές σχέσεις με την Πρεσβεία του Ιρλανδίας, αφού και στο παρελθόν υλοποιήθηκαν κοινές δράσεις σε θέματα πολιτισμού και όπως συνεχίσει η αμφίδρομη συνεργασία σε διάφορους τομείς καθώς και συνεργασία σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψη και έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.