Επ. Αμμοχώστου: 10 αγαπημένες καφετέριες για καλό καφέ και όχι μόνο… (Editors’ Choice)

Επιλέγουμε και προτείνουμε δέκα αγαπημένες καφετέριες από το Παραλίμνι μέχρι το Αυγόρου για ποιοτικό καφέ και ωραία ατμόσφαιρα.

photo 31 Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Ένας καλός καφές σου φτιάχνει την μέρα. Αυτό φυσικά, ισχυεί για κάποιους. Κάποιοι άλλοι επιλέγουν ένα φρέσκο χυμό ή ένα τσάι. Κάποιοι άλλοι κάποιο άλλο ρόφημα, ζεστό ή κρύο,  ένα τοστ,  ένα sandwich ή και brunch.

Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι πως οι καφετέριες, που σίγουρα διαθέτουν τα πιο πάνω, έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Οι καλοί καφέδες και τα άλλα εύγευστα ροφήματα, τα φρέσκα snacks που προσφέρουν και γενικότερα τα υψηλής ποιότητας γεύματα που προσφέρουν, έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας αρκετών από εμάς.

Το Famagusta.News με αφορμή την παγκόσμια μέρα καφέ (1η Οκτωβρίου), παρουσιάζει τις αγαπημένες του καφετέριες στην  Επαρχία Αμμοχώστου και παράλληλα τις συστήνει σε όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν γευστικούς καφέδες και πεντανόστιμα snacks και γλυκά.

Πρόκειται για το The Loop, το The Amphitheatre Bar n more, το Suelto Cafe, το Second Cup Αγίας Νάπας, το Liquid cafe n’ bar, to MIKEL Paralimni, το Maccadam All day, το Costa Coffee, το Casa Pietra και το Boxeat coffee and healthy snacks.

Ο σχετικός κατάλογος και λίγα λόγια για την κάθε καφετέρια:

1.THE AMPHITHEATER BAR & MORE, Δερύνεια

Αν για σένα η καφετέρια είναι απλά ένα διάλειμμα από τη καθημερινότητα και σπάει απλά τη ρουτίνα για ένα μικρό χρονικό διάστημα, για το The Amphitheater bar & more είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, τη παράδοση και το πολιτισμό.

εικόνα Viber 2022 10 05 12 17 09 009 Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Αν επιζητείς κάτι διαφορετικό, κάτι που θα σε βγάλει απ´ τα συνηθισμένα και θα σε ταξιδέψει σε μονοπάτια ενός αλλιώτικου κόσμου, τότε το The Amphitheater bar & more είναι το μέρος που πρέπει να βρίσκεσαι.

fkewlnfklwenfklewnfwe Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Ένα all day concept που προσφέρεται για όλες τις ώρες της μέρας και μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα φάσματα των ηλικιών. Ο παιδότοπος φιλοξενεί τους μικρούς μας φίλους και το μπαρ τους μεγάλους!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο για το  Amphitheatre Bar n’ more ΕΔΩ

2. BOXEAT Coffee and Healthy snacks, Παραλίμνι

Ήρθε για να μείνει και να προσφέρει στιγμές με απίστευτες γεύσεις στους επισκέπτες του.

Ο λόγος για το ”BOXEAT coffee and healthy snacks” που βρίσκεται στην οδό 1ης Απριλίου στο Παραλίμνι, και εξυπηρετεί τους πελάτες του σε όμορφα διακοσμημένο του χώρο, αλλά και μέσω παραγγελιών take away και delivery.

Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Πρόκειται για μια σχετικά καινούργια καφετέρια που άνοιξε με συγκεκριμένους στόχους. Να προσφέρει νόστιμες και υγιεινές επιλογές στους πελάτες του. Το “Healthy Snacks” που αναγράφεται όνομα μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού οι υπάλληλοι του καταστήματος φροντίζουν να προσφέρουν φρέσκα, νόστιμα και φυσικά υγιεινά προϊόντα στους πελάτες του.

εικόνα Viber 2022 10 05 12 08 06 016 Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο για το ΒΟΧΕΑΤ Coffee and healthy snacks  ΕΔΩ

3. CASA PIETRA, Αυγόρου

Όλα ξεκίνησαν , πριν από μερικά χρόνια… Όταν μια μικρή σκέψη, εμπλουτίστηκε με πρωτοποριακές ιδέες και σήμερα λειτουργεί κανονικά προσφέροντας καθημερινά ,στον σύγχρονο καταναλωτή, με αγάπη και μεράκι, τον αγαπημένο του καφέ !!! Ο λόγος γίνεται , για το CASA PIETRA .

casa pietra 1 Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Μια από τις φημισμένες καφετέριες της επαρχίας Αμμοχώστου που βρίσκεται στο χωριό Αυγόρου.

casa pietra 2 Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Αναμφισβήτητα τα πάντα είναι εμπνευσμένα από την ίδια την ταυτότητα του χώρου καθώς πρόκειται για ένα πάντρεμα της παράδοσης με την σύγχρονη εποχή. Η καφετέρια λαμβάνει χώρα σε ένα αναπαλαιωμένο κτήριο φτιαγμένο με πέτρα , εξου και η ιταλική ονομασία του , που στα ελληνικά σημαίνει ‘’πέτρινο σπίτι’’. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του κτηρίου που συνδυάζεται με προσεγμένες διακοσμητικές τεχνοτροπίες και γήινα χρώματα που το μετατρέπουν σε ένα καλλιτεχνικά καλαίσθητο ατμοσφαιρικό χώρο με vintage αισθητική.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο για το Casa Pietra  ΕΔΩ

4. COSTA COFFEE, Πρωταράς & Αγιά Νάπα

Costa Coffee Cyprus: Inspiring Cyprus to love great coffee!

Τα Costa Coffee δημιουργήθηκαν το 1971 στο Λονδίνο από δυο αδέλφια Ιταλούς, τους Sergio και Bruno Costa με όραμα να εμπνεύσουν τον κόσμο να αγαπήσει τον καλό και ποιοτικό καφέ. Σήμερα τα Costa Coffee είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στην Ευρώπη με 4.071 καταστήματα σε 32 χώρες και πάνω από 3.500 συνεργάτες. Στην Κύπρο το πρώτο κατάστημα Costa Coffee άνοιξε τις πόρτες του το 2005 και από τότε το πάθος και η αφοσίωση στην παροχή εμπειριών υψηλής ποιότητας καφέ, οδήγησε στο να ανοίξουν ακόμα 24 καταστήματα Παγκύπρια.

costa coffee Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Τα Costa Coffee πάντοτε επιδιώκουν την καινοτομία, γι’ αυτό και η αλυσίδα έχει λανσάρει εδώ και 2 χρόνια την εφαρμογή Costa Coffee Club Cyprus που είναι διαθέσιμη στους χρήστες μέσω Google Play & App Store και μέσω της οποίας οι κάτοχοι απολαμβάνουν μια σειρά αποκλειστικών προνομίων. Οι πελάτες των Costa Coffee έχουν αγκαλιάσει με μεγάλο ενθουσιασμό την εφαρμογή και το Costa Coffee Club Cyprus διατηρεί πάνω από 50.000 ενεργά μέλη.

costa coffee1 Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο για το Costa Coffee ΕΔΩ

5. LIQUID CAFE n’ BAR, Αγία Νάπα

Το Liquid Café n’ Bar είναι το πιο πολυσύχναστο καφεστιατόριο της επαρχίας Αμμοχώστου και έχει καταφέρει να κερδίσει τους εκλεκτούς πελάτες του προσφέροντας τις πιο όμορφες γευστικές εξορμήσεις. Δεν είναι τυχαίο που για χρόνια αποτελεί σταθερή αξία στον χώρο της εστίασης εξαιτίας των μοναδικών επιλογών σε φαγητό και ποτό.

liquid2 Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Εκλεκτός καφές, μοναδικά πιάτα σε γεύση και εμφάνιση, ευφάνταστα κοκτέιλ, λαχταριστά γλυκά, όλα φτιαγμένα από έμπειρο προσωπικό, το όποιο πάντα με μεράκι και αφοσίωση είναι έτοιμο να καλωσορίσει και να εντυπωσιάσει τον κάθε πελάτη.

liquid1 Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Χρησιμοποιώντας πάντα τις καλύτερες πρώτες ύλες το Liquid Café n’ Bar προσφέρει στους πελάτες του τα καλύτερα γευστικά ταξίδια δημιουργώντας πιάτα με μοναδικές γαστρονομικές πινελιές που κερδίζουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Διαβάστε περισσότερα για το Liquid Cafe n’ Bar ΕΔΩ

6. THE LOOP, Παραλίμνι

Brunch. Coffee. Life.

Aπό που να αρχίσεις και που να τελειώσεις…

Το «The Loop» ήρθε τον Σεπτέμβριο του 2020 για να «ταράξει» τα νερά και να προσφέρει πολλαπλές επιλογές, με στόχο να ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Με λίγες λέξεις.. εξαιρετικό Brunch, θεσπέσιοι φρέσκοι χυμοί, καφέδες και πεντανόστιμα γλυκά.

THE LOOP2 Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Ας ξεκινήσουμε όμως από την εξαιρετική του τοποθεσία, η οποία βρίσκεται στον πιο πολυσύχναστο δρόμο στο Παραλίμνι, την οδό 1ης Απριλίου. Ένας χώρος με εντυπωσιακή και μοντέρνα διακόσμηση, pet-friendly, που σου δίνει τη δυνατότητα να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το γεύμα και το ρόφημα της επιλογής σου. Α! Το καλύτερο είναι πως ο χώρος είναι ιδανικός και για χειμώνα αλλά και για καλοκαίρι, αφού μπορεί να είναι τόσο δροσερός αλλά και τόσο ζεστός αντίστοιχα. Για το προσωπικό του καταστήματος δεν χρειάζονται καν συστάσεις, αφού με την πρώτη σας επίσκεψη θα σας κερδίσει το χαμόγελο τους και η καλή τους διάθεση, με στόχο την εξαιρετική εξυπηρέτηση σας.

 

viber image 2022 10 05 20 26 27 989 Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο για το Τhe Loop ΕΔΩ

7. MACCADAM ALL DAY, Παραλίμνι

Ανανεωμένο και πλήρες υποσχόμενο δηλώνει την παρουσία του και φέτος το «Maccadam All day». Πρόκειται για ένα μαγαζί που δεν χρειάζεται συστάσεις αφού αυτό μας πρωτογνώρισε και έβαλε για τα καλά το brunch στην καθημερινότητα μας. Έχει γίνει γνωστό παγκύπρια και φημίζεται για την λεπτομέρεια που έχει στη διακόσμηση του σε συνδυασμό με τα νόστιμα πιάτα του και τα ξεχωριστά ροφήματα του που ακολουθούν τις γραμμές των ελληνικών All Day μαγαζιών.

MACCADAM5 Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Χωρίς να χάνουν στιγμή υπεύθυνοι και ο καταξιωμένος σεφ του μαγαζιού, δημιούργησαν και φέτος το ανανεωμένο μενού που υπόσχεται καινούργιες γευστικές απολάυσεις για τους λάτρεις του bruch αλλά μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις αφού τέλος Οκτωβρίου θα ενσωματωθούν αρκετά all day πιάτα για να εξυπηρετήσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

MACCADAM4 Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Ένα μενού πλημμυρισμένο από επιλογές γλυκές, αλμυρές, κοσμοπολίτικες γεύσεις κάποιες από αυτές χορτοφαγικές αλλά ακόμη και πιο υγιεινές που εξυπηρετούν όλα τα γούστα.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο για το Maccadam All Day ΕΔΩ

8. MIKEL, Παραλίμνι

Το καινούριο καφέ Mikel Coffee στο Παραλίμνι, έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις, πέρα από τον ποιοτικό καφέ που ήδη απέκτησε φανατικούς οπαδούς!

Το Mikel Coffee στο Παραλίμνι εκτείνεται σε ένα τεράστιο χώρο, με προσεγμένο design, ευρύχωρο παιδότοπο, μεγάλο χώρο στάθμευσης στο πίσω μέρος, ξεχωριστό χώρο καπνιστών και αίθουσα συσκέψεων, όπου μπορεί να φιλοξενήσει ομαδικές εργασίες και σημαντικά meetings, δημιουργώντας μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία πέρα από τα συνηθισμένα.

41903747 288851675057280 9018001788980166656 n Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Υπέροχος καφές, από τις καλύτερες ποικιλίες και στην αγαπημένη σου έκδοση, τεράστια ποικιλία σε ροφήματα, πεντανόστιμα κρουασάν και λαχταριστές βάφλες, κρέπες και pancakes. Μια έκρηξη γεύσεων προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις και το γευστικό σας γούστο!

159813855 796222147653561 8073451136422885497 n Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Τηλέφωνο για Delivery, Take-Away και Drive-Thru: 23 722966‬

Διαβάστε περισσότερα για το Mikel Paralimni ΕΔΩ

9. SECOND CUP, Αγία Νάπα

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις όταν μιλάμε για το Second Cup στην Αγία Νάπα.

Η γνωστή αλυσίδα καφέ από το 2018 βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία στην Αγία Νάπα, κοντά στο λιμανάκι και ήρθε για να ομορφύνει τις στιγμές τόσο των ντόπιων, όσο και των τουριστών που επισκέπτονται στην περιοχή.

second cup 5 Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Μια καφετέρια που είναι εξαιρετικά διακοσμημένη και διαμορφωμένη, για να μπορεί να εξυπηρετεί το ίδιο καλά και άνετα τους πελάτες της τόσο τον χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι.

second cup 1 Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Διαθέτοντας μεγάλη ποικιλία σε καφέδες και ροφήματα, μπορεί να ικανοποιήσει τα «θέλω» του κάθε πελάτη, ενώ η πλειάδα επιλογών σε brunch, γλυκά και διάφορα άλλα snacks μπορούν να ολοκληρώσουν την τέλεια έξοδο για χαλάρωση και διασκέδαση μιας παρέας.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο για το Second Cup Aγίας Νάπας ΕΔΩ

10. SUELTO CAFE, Σωτήρα

Εάν είσαι λάτρης του ποιοτικού καφέ και αναζητάς μια νέα εμπειρία απόλαυσης και ικανοποίησης, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς το Suelto Café!

SUELTO23423432 Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Με μία σου επίσκεψη θα διαπιστώσεις ότι, ο άνετος χώρος στάθμευσης, η φιλόξενη εξυπηρέτηση, οι συνοδευτικές επιλογές από αλμυρά και γλυκά, ο άκρως χαλαρωτικός εσωτερικός και εξωτερικός χώρος και τα επιμελημένα ροφήματα, αποτελούν την ιδανικότερη καφετέρια της περιοχής.

suelto cafe Aγαπημένες καφετέριες, exclusive

Συγκεκριμένα, το Suelto café βρίσκεται στην Οδό Παραλιμνίου 1, στην Σωτήρα και διαθέτει επίσης, εξυπηρέτηση με δωρεάν διανομή καλώντας στο τηλέφωνο 99021346.

Δείτε το σχετικό άρθρο για το Suelto Cafe ΕΔΩ