Διαμαρτυρία Kυπρίων φοιτητών στην Πάτρα για Αμμόχωστο (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κατέθεσαν 46 κεριά στο μνημείο της πλατείας Αχαιών Πεσόντων Κύπρου

φ4 Αμμόχωστος, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Η Φ.Π.Κ Πρωτοπορία Πάτρας διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την περασμένη Τετάρτη, για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Κατέθεσαν 46 κεριά στο μνημείο της πλατείας Αχαιών Πεσόντων Κύπρου, συμβολικό σημείο για την Κυπριακή παροικία της Πάτρας, αφιερωμένη στους Αχαιούς Πεσόντες της Κύπρου .

 

φ Αμμόχωστος, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Αυτούσια η ανακοίνωση τους:

Εκδήλωση ‘’ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ’’

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/10/2020 η εκδήλωση ‘’ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ’’ στην πλατεία Αχαιών Πεσόντων Κύπρου, συμβολικό σημείο για την Κυπριακή παροικία της Πάτρας, αφιερωμένη στους Αχαιούς Πεσόντες της Κύπρου και στον αγώνα του νησιού μας.

Έγινε κατάθεση 46 κεριών στο μνημείο της πλατείας συμβολίζοντας τα 46 χρόνια της παράνομης κατοχής της μισής μας Πατρίδας από τον τουρκικό στρατό. Ακολούθως, τραγουδήσαμε κάθε λεπτό για μια ολόκληρη ώρα, 60 φορές, για την Αμμόχωστο μας, το τραγούδι που μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελληνοκυπρίων με την ελπίδα της επιστροφής, «Χώμα που περπάτησα». Στη συνέχεια, σχηματίσαμε ένα κορεό της  περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ 46 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ».

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παρευρεθήκαν στην εκδήλωση και όσους έχουν συμβάλει στη σωστή διεκπεραίωσή της, αφυπνίζοντας τους ντόπιους συνέλληνες μας ενημερώνοντας τους για το Κυπριακό πρόβλημα αλλά και αναδεικνύοντας το ζήτημα της έναρξης του εποικισμού των Βαρωσίων.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ  ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

φ3 16 Αμμόχωστος, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ γ6 12 Αμμόχωστος, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ φ2 1 Αμμόχωστος, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

φ5 Αμμόχωστος, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

 

 

 

Πηγή: Famagusta.News