Σίμος Ιωάννου: Η ερμηνεία των κινήσεων της Τουρκίας και οι αιχμές για τους χειρισμούς(ΒΙΝΤΕΟ)

Τι ανέφερε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο Δήμαρχος Αμμοχώστου

Αμμόχωστος

Τι εξαγγελίες και τις εξελίξεις για το άνοιγμα της Αμμοχώστου μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο δήμαρχος της πόλης, Σίμος Ιωάννου.

Σε ερώτηση για τη χρονική συγκυρία, ο δήμαρχος Αμμοχώστου εκτίμησε ότι «στα κατεχόμενα το κλίμα δεν ήταν υπέρ του Τατάρ, έχουν βιαστεί να κάνουν αυτή την ενέργεια, αυτό το τσίρκο, το οποίο έγινε στην Άγκυρα και θα συνεχιστεί την Πέμπτη στην παραλία της Αμμοχώστου, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουν τον εγκάθετό του για να κερδίσει τις λεγόμενες “εκλογές”».

Πρόσθεσε ότι είναι μια ενέργεια με σκοπό να θέσει «βόμβα» στην επανέναρξη των συνομιλιών, οι οποίες θα γίνουν μετά τις λεγόμενες “εκλογές” στα κατεχόμενα. Επίσης, ο κ. Ιωάννου θεωρεί ότι πίσω από αυτή την κίνηση βρίσκεται η προσπάθεια σαλαμοποίησης και σταδιακού εποικισμού της πόλης, αφού δεν έχουν διάθεση να δώσουν ούτε σπιθαμή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της. Εξήγησε ότι εάν εκλεγεί ο Τατάρ θα συνεχίσουν περαιτέρω αυτές τις ενέργειες, με ανάπτυξη της περιοχής με ξενοδοχεία και άλλες υποδομές, ενώ σκοπός τους είναι να εποικίσουν ολόκληρη την περίκλειστη πόλη.

Ερωτηθείς για τις πολιτικές ευθύνες, απάντησε ότι «δώσαμε περισσότερη εμπιστοσύνη απ όσο έπρεπε στους συμμάχους μας. Εάν η ΕΕ δεν μπορεί να επιβάλει ή τουλάχιστον να πείσει την Τουρκία ότι αυτές οι κινήσεις που κάνει είναι έκνομες και παράνομες, τότε σημαίνει ότι είτε ο Ερντογάν είναι πανίσχυρος είτε τα όργανα στην ΕΕ του χαϊδεύουν τα αυτιά είτε βλέπουν τα πράγματα επιφανειακά και έχουν άλλα δικά τους συμφέροντα».

Ανέφερε ότι στις 15:00 το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών για ενημέρωση για όσα ειπώθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο, ενώ θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη στη Δερύνεια και προγραμματίζεται μια πορεία διαμαρτυρίας.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Sigmalive