Με Υπουργό Γεωργίας συναντήθηκε αντίπροσωπεία της ΤΕΒΕΑ

614B66D6 C634 41A8 BCBB C73F7FAA03F5 Γεωργία, Κώστας Καδής, ΤΕΒΕΑ, Υπουργείο Γεωργίας

Συνάντηση με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουριστικής, Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου είχε την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΤΕΒΕΑ έλαβαν ενημέρωση από τον Υπουργό αλλά και τους εκπροσώπους των αρμόδιων τμημάτων του Υπουργείου που παρευρέθηκαν στην συνάντηση για αρκετά θέματα που αφορούν τους επιχειρηματίες της Επαρχίας Αμμοχώστου αλλά και το σύνολο των κατοίκων της Επαρχίας.

4157E540 3E4A 4065 AD26 99487EF91E5F Γεωργία, Κώστας Καδής, ΤΕΒΕΑ, Υπουργείο Γεωργίας

Συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση για το έργο που εκτελείται στην περιοχή Κοκκινόγκρεμος που αφορά κατασκευή αποθηκευτικών δεξαμενών και δικτύου ύδρευσης. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρις στιγμής έχουν κατασκευαστεί 3 δεξαμενές συνολικού αποθηκευτικού χώρου 15.000 κυβικών μέτρων νερού το οποίο διοχετεύεται σε τοπικούς Δήμους. Μέχρι το τέλος του 2022 υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί ο αγωγός σύνδεσης των δεξαμενών με τον σταθμό αφαλάτωσης της Δεκέλειας και η κατασκευή των υπόλοιπων δεξαμενών ανεβάζοντας τον συνολικό όγκο νερού που θα μπορεί να αποθηκευτεί σε 36.000 κυβικά, ποσότητα η οποία θεωρείται αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες 48 ωρών περίπου.

Συζητήθηκαν επίσης οι διαδικασίες ελέγχου των γεωργικών προϊόντων που διοχετεύονται στην αγορά μέσω των οδοφραγμάτων από τα κατεχόμενα και έγιναν εισηγήσεις από την αντιπροσωπεία της ΤΕΒΕΑ για βελτίωση της διαδικασίας. Συζήτηση έγινε και για το θέμα των λατομείων που λειτουργούν στην Επαρχία Αμμοχώστου. Η ΤΕΒΕΑ εξέφρασε τις ανησυχίες της για τα αποθέματα πετρωμάτων και ζήτησε από το Υπουργείο την επέκταση των λατομείων κάτι το οποίο θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τις Βρετανικές Βάσεις και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση σχετικά με την καλύτερη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Επαρχία Αμμοχώστου και κυρίως της Θάλασσας αλλά και η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων σχετικά με την δημιουργία γηπέδων γκολφ στην Επαρχία Αμμοχώστου. Συζητήθηκαν επίσης και θέματα που αφορούν την δημιουργία πράσινων σημείων σε Δήμους και Κοινότητες στην Επαρχία καθώς επίσης και το θέμα της πρόσβασης στις παραλίες από την θάλασσα. Το θέμα της πρόσβασης στις παραλίες απο τη θάλασσα θα συζητηθεί και με τους υπόλοιπους εμπλεκομενους φορείς, Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το Υφυπουργειο Ναυτιλίας καθώς και τις Τοπικές Αρχές της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Οι εκπρόσωποι της ΤΕΒΕΑ εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Υπουργό και τους εκπροσώπους των τμημάτων του Υπουργείου που παρευρέθηκαν για την παραγωγική συζήτηση που είχαν κατά την συνάντηση.