ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Φωταγωγικό πολυθέαμα στο πάρκο γλυπτικής

ΑΣΕΦ Γιάννης Καρούσος, Νέα Αμμοχώστου, Πάρκο Γλυπτικής Αγίας Νάπας

Φωταγωγικό πολυθέαμα στο πάρκο γλυπτικής, βορειανατολικά της Αγίας Νάπας, το οποίο κάθε βράδυ θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τις χιλιάδες τουρίστες που θα βρίσκονται στην Αγία Νάπα, προωθεί ο Δήμος. Στον λόφο του πάρκου των γλυπτών φιλοξενούνται ήδη γύρω στα 170 έργα γλυπτικής καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο και ο αριθμός τους θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Καρούσο, μέσα από το σύστημα φωταγώγησης θα τοποθετηθούν έργα που θα είναι περίοπτα από μακρινή απόσταση και η εναλλαγή των χρωμάτων θα προσφέρει μια ωραία εμπειρία στον επισκέπτη. Ταυτόχρονα, το θέαμα θα είναι ορατό από πολλά σημεία του τουριστικού θέρετρου. Στον λόφο που βρίσκεται το πάρκο των γλυπτών, το οποίο δημιουργείται σταδιακά τα τελευταία χρόνια, θα δημιουργηθούν και κάποιες άλλες βασικές υποδομές. Όπως χώροι στάθμευσης και χώροι υγιεινής.

Μιλώντας στον «Φιλελεύθερο» ο κ. Καρούσος είπε ακόμα πως θα θέσει το θέμα αυτό μαζί με άλλα δύο πολεοδομικά έργα που ζητά από το Κράτος η Αγία Νάπα, σε συνάντηση που θα έχει τις επόμενες μέρες με τον υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη. Ένα από αυτά τα έργα, που αφορά στην ανάπλαση του κέντρου, προνοεί την εκσκαφή των κεντρικών πλατειών της Αγίας Νάπας, ώστε να δημιουργηθούν πέραν των 200 χώρων στάθμευσης.

Το δεύτερο έργο αφορά τη δημιουργία υπαίθριου αμφιθεάτρου στην τοποθεσία Κόκκινες, δίπλα από το δημοτικό στάδιο. Το έργο θα βρίσκεται σε πανοραμική τοποθεσία και θα είναι χωρητικότητας 2.200 θέσεων. Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, ο δήμος στερείται μέχρι σήμερα αυτής της υποδομής, από την οποία όταν θα δημιουργηθεί θα έχει όφελος και στον τουριστικό τομέα. Γιατί αυτό το έργο θα εντάξει την Αγία Νάπα ανάμεσα στους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου όπου μπορούν να φιλοξενηθούν υπαίθρια μεγάλες παραστάσεις θεάτρου, συναυλίες κ.λπ.

Πρόσθεσε ακόμη πως, σύμφωνα και με τη μελέτη στρατηγικής, ώστε να μπορέσει η Αγία Νάπα να αναβαθμιστεί στην παγκόσμια κλίμακα τουρισμού, απαιτείται μια τέτοια υποδομή. Το έργο, επίσης, κοστολογείται πέριξ των δύο εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του δήμου.

Πηγή: Φιλελεύθερος