Ο Δήμαρχος Αγ. Νάπας στη μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο

α 7 Γιάννης Καρούσος

Στο Λονδίνο βρίσκεται από χθες Κυριακή 5 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος, όπου μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Παραλιμνίου κ. Λοΐζο Λοϊζου ηγούνται αντιπροσωπείας της Επαρχίας Αμμοχώστου, η οποία συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην μεγάλη τουριστική έκθεση World Travel Market 2017 που πραγματοποιείται στην βρετανική πρωτεύουσα από τις 6-8 Νοεμβρίου 2017.

Ο κ. Καρούσος τόσο κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας (Δευτέρα 6 Νοεμβρίου) όσο και τις δύο που ακολουθούν θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, οργανωτών ταξιδιών και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου που ειδικεύονται στον Τουριστικό Ρεπορτάζ.

“Στόχος μας δήλωσε ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας κατά την αναχώρησή του είναι η όσον το δυνατό καλύτερη προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας και η περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Μεγάλη Βρετανία.”

Με πάνω από 50 εκθέτες η Κύπρος στο φετινό World Travel Market του Λονδίνου 

Με ανανεωμένη εμφάνιση των περιπτέρων της συμμετέχει και φέτος η Κύπρος στη μεγάλη Παγκόσμια Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου (World Travel Market) στον εκθεσιακό χώρο Excel.

Συνολικά περισσότεροι από 50 συνεκθέτες, επιχειρηματίες και φορείς του τουρισμού, έχουν την ευκαιρία από σήμερα έως και την Τετάρτη να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να κάνουν σημαντικές επαφές ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Παρών στην έκθεση και σε συναντήσεις με αεροπορικές εταιρείες και διοργανωτές ταξιδιών θα είναι ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος αναμένεται στη βρετανική πρωτεύουσα αργά το απόγευμα της Δευτέρας λόγω καθυστέρησης του αεροσκάφους που θα τον μεταφέρει στο Λονδίνο.

Παρόντες στην έκθεση είναι επίσης ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Άγγελος Λοΐζου και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Μαρίνος Μενελάου.

Ο κ. Λακκοτρύπης θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί στην κατάσταση και στις προοπτικές του κυπριακού τουρισμού σε δημοσιογραφική διάσκεψη την Τρίτη, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας η κυπριακή αποστολή θα συμμετάσχει σε εκδήλωση δικτύωσης με επιχειρηματίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει στο World Travel Market ο ΚΟΤ, κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2017 η Κύπρος υποδέχθηκε 3.001.603 επισκέπτες, αριθμός βελτιωμένος κατά 14,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό εννιάμηνο.

Από αυτούς,1.039.783 επισκέπτες προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο (επιμέρους αύξησης 8,9% σε σχέση με πέρυσι).

Μόνο το Σεπτέμβριο οι αφίξεις έφτασαν τις 483.716, αυξημένες κατά 14,8% από τον περσινό Σεπτέμβριο.