ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Αυτούσια η επιστολή με την οποία ζητείται αποκατάσταση της παραλίας “Άμμος του Καμπούρη”

Στιγμιότυπο 2019 11 07 10 Γιάννης Καρούσος, Νέα Αμμοχώστου, Παραλίες

Αποκατάσταση στην προτέρα φυσική κατάσταση και όχι εκβραχισμό ζήτησε ο Δήμος Αγίας Νάπας από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα στην παραλία Άμμος του Καμπούρη. Το θέμα αναδείχθηκε χθες από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στοχοποιώντας τον Δήμο Αγίας Νάπας περί αιτήματος προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για επίσπευση των διαδικασιών ανάπλασης και δημιουργίας παραλίας στο τεμάχιο της έπαυλης την οποία φέρεται να αγόρασε έναντι €5 εκ. ο Τζο Λόου.

Διαβάστε επίσης: Έπαυλη €5εκ. στην Αγία Νάπα αγόρασε ο Μαλαισιανός με το κυπριακό διαβατήριο

Σύμφωνα με επιστολή που εξασφάλισε το Famagusta.News, σε τελευταία του επιστολή στις 10 Σεπτεμβρίου 2019, ο Δήμος Αγίας Νάπας ζητεί προώθηση και εξασφάλιση των απαραίτητων από το Τμήμα Περιβάλλοντος αδειών και εγκρίσεων προκειμένου να υλοποιηθεί η αποκατάσταση της παραλίας στην περιοχή “Άμμος του Καμπούρη” στην Αγία Νάπα.

Διαβάστε επίσης: ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Έπαυλη €5 εκατ. σε γη Αρχιεπισκοπής απέκτησε ο Μαλαισιανός

Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρεται, και σειρά συσκέψεων στα Γραφεία του Δήμου με το Τμήμα Περιβάλλοντος και άλλα εμπλεκόμενα τμήματα σχετικά με το θέμα.

Με την επιστολή εστάλη συνημμένη και η μελέτη “Εκτίμηση Επιπτώσεων στο Περιβάλλον και Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση”.

Διαβάστε επίσης: Τί αναφέρει ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας για έπαυλη Λόου – «Αποκατάσταση και όχι εκβραχισμός παραλίας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας στην κάμερα του Famagusta.News το αίτημα προς τον Αρχιεπίσκοπο ήταν να ζητήσει ως ιδιοκτήτης της περιουσίας από τα αρμόδια τμήματα την επίσπευση των διαδικασιών για αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της παραλίας, ενώ με το συγκεκριμένο έργο, τόνισε ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας θα είναι ο πρώτος στην Κύπρο που θα προχωρήσει σε αποκατάσταση παραλιακού μετώπου το οποίο έχει από το 2005 δεχθεί παράνομες επεμβάσεις, με την υπόθεση να βρίσκεται ενώπιον δικαστηρίου.

Αυτούσια η επιστολή:

Επιστολή Άμμος του Καμπούρη 1 001 Γιάννης Καρούσος, Νέα Αμμοχώστου, Παραλίες

Famagusta.News