Δήμαρχος Αγίας Νάπας: Έκκληση για νομοθέτηση θέματος της ηχορύπανσης

a 23 Βουλή των Αντιπροσώπων, Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Έκκληση προς την Βουλή για νομοθέτηση του μεγάλου προβλήματος ηχορύπανσης από τα κέντρα αναψυχής που βιώνουν το καλοκαίρι οι τουριστικές περιοχές, απευθύνει ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος καλώντας ταυτόχρονα την Αστυνομία να εφαρμόσει την πρόνοια για αφαίρεση μεγαφώνων από υποστατικά που ηχορυπαίνουν.

a 877 Βουλή των Αντιπροσώπων, Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Όπως δήλωσε ο κ. Καρούσος «με την έναρξη της νέας τουριστικής σαιζόν αρκετοί ιδιοκτήτες υποστατικών άρχισαν την ηχορύπανση και δυστυχώς λόγω της μη ύπαρξης νομοθεσίας, τα προβλήματα είναι μεγάλα. Αναμένουμε από την Βουλή των αντιπροσώπων να λάβει τις σωστές αποφάσεις για επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος το οποίο κατάντησε μάστιγα για τις τουριστικές περιοχές».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος είπε ότι «ο ίδιος ο Δήμος Αγίας Νάπας υποχρεώνει πλέον τα κέντρα αναψυχής να εφαρμόζουν ορισμένες μετρήσεις αναφορικά με την ηχορύπανση. Οι ιδιοκτήτες των κέντρων έχουν ήδη αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν τις μετρήσεις αυτές και τελικά το θέμα θα εξεταστεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας σε επόμενη συνεδρία του».

Εξήγησε ακόμα ότι «η Αστυνομία έχει το δικαίωμα να δώσει 15λεπτη προειδοποίηση και στη συνέχεια να αφαιρέσει μεγάφωνα, επιβάλλοντας με αυτό τον τρόπο την τάξη που πρέπει να υπάρχει στη περιοχή. Ζητούμε από την Αστυνομία να προχωρήσει στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, δηλαδή στην αφαίρεση μεγαφώνων από τα υποστατικά τα οποία ηχορυπαίνουν».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Καρούσος απάντησε πως «οι δημότες της Αγίας Νάπας με την παραλαβή της άδειας λειτουργίας του κέντρου αναψυχής ή οποιουδήποτε άλλου υποστατικού, είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τις μετρήσεις που έχουμε εξαγγείλει για την ηχορύπανση, ωστόσο ελάχιστοι έχουν ανταποκριθεί. Στο συγκεκριμένο θέμα έχουν δυστυχώς μπει μπροστά τα προσωπικά συμφέροντα, αλλά ο Δήμος θα επιμένει στην εφαρμογή των μετρήσεων για την ηχορύπανση, ένα θέμα που θα το παλέψει μέχρι τέλους».

Ωστόσο, κατέληξε «μέχρι την υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου αναμένουμε και ζητούμε από την Αστυνομία να επέμβει ούτως ώστε να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα».

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ